„A nyelvtudás magától beáramlik az agyadba” – Nyugi, nem őrültem meg

Automata nyelvkódoló módszer

George R. Smith professzor, egy kutatócsoport vezetője, sok év kísérletezése során megalkotta a szupergyors English Binaural System automata nyelvkódoló módszert, amely segítségével automatikusan, alaposan és tartósan, szavak magolása nélkül fogsz tökéletesen megtanulni angolul. Csak annyit kell tenned, hogy ellazulsz és relaxálsz, a nyelvtudás pedig magától „beáramlik” az agyadba.

A napokban kaptam ezt a leírást az egyik ügyfelemtől, aki ezt kérdezte: „Szia, Zoli! Szerinted? Mit szólsz ehhez? Érdemes megvenni? Új módszer a nyelvtanuláshoz.”

Te most mit gondolsz? Hogyan döntenéd el? Mert a leírás klassz, hangzatos, és te is elképzelted már, hogy megerőltetés nélkül megtanulod a nyelvet, igaz? Igen, ügyfelemben is erősebb volt a vágy, hogy ez igaz lehet, mint a figyelmeztető jelek.

Röviden annyi a lényeg, hogy minden olyan nyelvtanulási módszer, ahol nevesnek tűnő professzorok hangzatos nevű elméletre hivatkozva ajánlanak erőfeszítés nélküli eredményt, az messziről bűzlik.

Szakfordítóként tudok és nem is átallok kutakodni, így gyorsan ellenőriztem a tényeket.

Nincs ilyen pali és a módszerről sem találtam semmit.

Ez egy ordas nagy scam (internetes átverés), ezt támasztja alá maga a tény, hogy ilyen neves és hatékony módszer ilyen kis költségvetésű marketinggel érkezik kis hazánkba. Maga az oldal sem túl meggyőző, rengeteg semmitmondó szöveggel, helyesírási hibákkal (joob munka, előliéptetés stb.) van tele, és az ügyfélvéleményeknél is nem létező emberek nevei felett modellek mosolyognak (őket is ellenőriztem). Én nem szívesen adnék meg érzékeny banki adatokat egy ilyen oldalon.


De ami a legfontosabb

Erőfeszítés nélkül nincs eredmény. Tudod ezt a lelked mélyén te is. Alapvető emberi vágy, hogy könnyen ússzunk meg dolgokat, de valóban működő csodamódszerek nincsenek. Az elejétől fogva azt tanítom, hogy a nyelvtanulás alapja a sok hallgatás és olvasás, aztán a hallott és olvasott anyag feldolgozása írásban és főleg szóban.

Ahogy az interneten fellelhető csodamódszerek, vagy hangzatos elméletek ellenőrzésébe, ebbe is bele kell tenni az időt.

– De senki nem mondta, hogy ez nem lehet szórakoztató.
– Azt sem, hogy nincsenek gyorsan érezhető eredmények.
– Azt sem, hogy nem tanulhatja meg bárki.
– És azt sem, hogy ezt egyedül kell megtenned.


A működő módszer

Mit gondolsz, Hamilton edző nélkül, a netről tanulta az autóvezetést? Akkor neked miért kellene egyedül küzdened? Arról nem is beszélve, hogy az emberek nagyon kis százaléka képes egymaga kitartóan dolgozni – ehhez cél és motiváció kell, ezt pedig fel kell tárni, mielőtt belekezdesz!

Erre tanítok sok módszert az akadémián, és kollégáimmal ebben segítünk – akár neked is – a Masterclass programban.

Nincsenek csodák. Csak munka van és annak a gyümölcse. Tedd meg az első lépést ma, és emeld új szintre az angolodat!

Tetszett a cikk? Szeretnél még több ilyet olvasni?

Akkor iratkozz fel és küldünk egy emailt, ha hasonló cikket írunk!

Ismerj meg

15+ év vállalati nyelvtanítási tapasztalattal a hátam mögött, üzleti tolmácsként és nyelvi szakemberként pontosan látom, hogy a nyelvtanulás terén mivel küzdenek a vállalkozók és a vezetők. Az aktív üzleti beszéd hiánya, ami meggátolja őket, hogy a következő szintre lépjenek.

Tartalomjegyzék